bergsbestigning


I fredags vaknade vi alldeles för sent efter gårdagens barrunda i Shimo-kitazawa men bestämde oss för att vi ville göra något spännande. Vi satte på de mest bekväma kläderna vi hade och begav oss mot tunnelbanan. Innan dess blev vi fotade vilket vi tyckte var mycket konstigt med tanke på att vi hade klätt oss för att bergsvandra.


Vi tog tåget i 45 minuter till Takao-san, tydligen ett populärt utflyktsmål för tokyoiter.


Vi gick uppför i vad som kändes som en evighet och stannade då och då för välbehövda vattenpauser. Väldigt skönt att byta ut skyskrapor mot cederträd med 6 meters omkrets.


En bit upp fick man en riktigt fin utsikt över Tokyo, som dock hade varit bättre om det inte var så mulet. Vi fortsatte uppåt mot 599 meter över havet och tempel, men när vi insåg att vi var helt ensamma på vägen och trodde vi hade gått vilse frågade vi en polis på moped om vi var på rätt väg. Det var vi tydligen, men han sa att det skulle hinna bli mörkt innan vi kom ner om vi fortsatte. Det kändes läskigt så vi vände om och åkte hem och tog resans mest välbehövda dusch.

Kommentarer
Postat av: Chrissie

Hej!

Jag älskar din blog! Tycker om att du ger en väldig vardaglig bild av livet i Tokyo och inte så mainstream/tourist style (hoppas du vet vad jag menar, haha).

Undrar om du kanske kan ger lite information om hur ni hittade er appartment och hur stor levnadskostnader cirka är i Tokyo?Hälsningar,

Chrissie

2012-07-16 @ 19:52:33
Postat av: Elise

Kan bara instämma i ovanstående kommentar - älskar verkligen din blogg. Älskar att den har börjat leva igen, yey!

Blir så himlahimla sugen på att åka tillbaka till Japan inom snar framtid.Kan du inte skriva lite grann om vad ni alla gör i Japan nuförtin? Vad jobbar ni med? Vart bor ni? Hur länge ska ni stanna? osv. Behöver en uppdatering, känner jag :)

2012-07-17 @ 10:48:30
URL: http://erisuchan.tumblr.com
Postat av: Hanna

Chrissie: Först tack! Gulligt av dig.

De gånger vi har varit i Tokyo i typ en månad har vi bott på sakura house. Man hyr rum eller lägenheter av dem månadsvis. Positivt med det är väl att det finns många hus som ligger väldigt centralt, negativt är att det kan vara lite sunkigt och struligt. För de rummen vi har bott i (dvs med delat kök och badrum) har vi betalat ca 5000 kr var för en månad.

Just nu står yenen hemskt dåligt till mot svenska kronan, så det är ganska dyrt här. Ungefär som i Sverige, lite billigare.Elise: Vi är bara i Japan på semester! Är borta exakt 1 månad. Sen åker vi hem och jag börjar plugga på kth, emil fortsätter jobba på en reklambyrå!

2012-07-24 @ 18:46:42
URL: http://nagatsuki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0