magnolia


En av kvällarna i Takayama åt vi på en traditionell restaurant. En stor träbyggnad där man satt på golvet och hade en grill i mitten av alla bord. Blev välkomna av en stor mama-san som frågade var vi kom ifrån, sprang iväg en stund och kom tillbaka med en liten handskriven ordlista som någon tidigare svensk besökare hade hjälpt henne med. "Verukommuna!" ropade hon åt oss. Vi hjälpte henne lägga till några ord på listan tex öl (eru), blanda (buranda), hejdå (heyu dou) osv. Var väldigt förvirrade när hon resten av kvällen försökte kommunicera med dessa ord!


Maten ni ser på bilderna var helt otroligt god. På första bilden har man inte blandat än, på andra är den redo att ätas. Allt på restauranten kom från områden: köttet var Hida-beef (Hida är alltså prefekturen Takayama ligger i), grönsakerna var plockade uppe i bergen, riset var odlat precis utanför staden. Ölen var lokalbryggt. Det här var lite av prefekturens specialrätt- en egen liten grill med ett magnoliablad på. På magnoliabladet ligger miso-pasta och bergsgrönsaker och så klart Hida-köttet som bara smälter i munnen. SÅ.GOTT.
(För övrigt är dessa två Saras bilder. Tack Sara!)

Kommentarer
Postat av: Melwa

Åh, de där traditionella restaurangerna är bara för fina...

2011-06-16 @ 23:31:04
URL: http://melwabythegarden.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ja, de är ju verkligen det. Och ägarna tar hand om alla gäster och stället så väl eftersom det är typ deras farfars far som har startat upp det. Så himla fint. (plus att man inte får ärva marken om man inte fortsätter med verksamheten som fanns där innan)

2011-06-17 @ 11:33:55
URL: http://nagatsuki.blogg.se/
Postat av: tokyo nana

typ jag dör lite av avundsjuka.

2011-06-19 @ 03:29:30
URL: http://ohmytokyo.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0