kycklinghjärtan och rom & cola.

Tänkte visa bilderna från restauranten igår! Stället heter AKIRA och ligger i Naka- Meguro där det finns en liten (sinad) å. Precis där låg stället. Eftersom de inte hade någon engelsk meny bad vi kocken ge oss en god middag. "Är det något speciellt ni inte äter?" frågade han vänligt och vi säger att vi äter det mesta. "Rå kyckling, är det okej?" blir nästa fråga. "IIE!" ropade vi i kör. Man får dra gränsen vid salmonella!


Efter kanske tre förrätter ställs det fram en grill framför oss. Det röda närmast är kycklinghjärta, vilket hade väldigt konstig konsistens men helt okej smak. Det lite ljusare köttet bakom var bröst, något vi tror var ett revben med lite lite köttbitar på. Inte för att det gjorde något. Man skulle äta benet också. Det som ligger i nässelbladet vet vi inte riktigt vad det var, men det hamnade i alla fall på topp tre över vad vi åt under kvällen. Man skulle doppa det i ett väldigt löskokt ägg och sen äta. Gott var det!



Huvudkocken stod precis framför oss i köket och tillagade all mat åt oss. Egentligen ska man vända och steka själv men han litade inte på våra kycklingvändarskills. Tur det kanske!


Tunnelbanorna här slutar gå hemskt tidigt på nätterna vilket har inneburit att vi har gått hem två kvällar i rad. Inatt gick vi fyra kilometer hem, plus ett litet stopp på en bar för en rom & cola. Eftersom vi inte har någon karta följde vi vägskyltarna längs motorvägen.


När vi kom hem vid två-tiden var det fortfarande 30 grader varmt. Det gäller att ha balkongdörren stängd och A/Cn på full blast.

Kommentarer
Postat av: bernt

hittills låter det som en riktig resa - bara en början och ett planerat slut. Jag är impad av era käcka fotogeniska berättelser - sluta inte med dom, jag är med er! Björneborg ligger i lä både vad gäller hetta och storlek men vi delar iaf samma sol. Hur har det gått med karaoken? Och please, glöm inte vänstertrafiken!

2010-09-03 @ 08:28:48
Postat av: David

vad larviga ni är! ni måste ju testa på allt! inklusive salmonella..

fan vad sjukt avis jag är på er.

hoppas ni inte blir dödade av yakuzas! evil japanese laughter



puss

2010-09-03 @ 08:53:26
Postat av: cecilia

vad fina bilder!. Men snälla - måste ni gå kilometervis på natten?!!!! puss

2010-09-03 @ 12:22:30
Postat av: cecilia

förresten- vågar du prata japanska Emil? gör du dig förstådd? förstår du vad de säger?

2010-09-03 @ 12:24:40
Postat av: petter och fitore

omg vilket fusk alltihop

2010-09-03 @ 16:17:09
Postat av: Leif

Härligt att höra att ni har det bra och transpirerar i dem varma och fuktiga Tokyo luften. Var rädd om er nattliga promenader är väl inte helt säkert. Det bör väl gå bussar eller Taxi ( snåla inte vara säkra) när slutar tunnelbanan och gå? Härliga bilder blir sugen på kyckling, dom kan tillaga denna fågel yakatori= allt från kyckling ha det riktigt bra i denna 16 miljoners stad ha det topp!!!!

2010-09-03 @ 23:59:35
Postat av: hanna

De nattliga promenaderna är helt säkra i fråga om säkerhet - det är mest bara att vi går kanske en eller två mil per dag så vi blir helt slut. Tunnelbanorna slutar gå halv ett!

Och Cecilia - jag ska se till att skriva ett inlägg om Emils japanska sen. Han är så himla duktig!

2010-09-04 @ 01:33:00
URL: http://nagatsuki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0